Jajka z buraczkowym nadzieniem.

Jajka z buraczkowym nadzieniem.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Nadziewanych jajek  nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Wybór nadzienia jest ogromny, co kto lubi. Ja polecam jajka nadziewane buraczkami, ponieważ są pyszne.

Składniki:

1 burak ćwikłowy

1 ogórek kiszony

5 jajek

1 łyżka majonezu

sól i pieprz do smaku

natkta pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie jedno jajko ścieramy na tarce o dużych oczkach, pozostałe jajka przekrawamy na pół.

2. Buraka myjemy, gotujemy do miękkości, obieramy i studzimy. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Ogórek ścieramy również na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.

4. Ogórek, buraczka i jajko mieszamy z majonezem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy natką pietruszki.

6. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy