Jajka z buraczkowym nadzieniem.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Nadziewanych jajek nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Wybór nadzienia jest ogromny, co kto lubi. Ja polecam jajka nadziewane buraczkami, ponieważ są pyszne.
Składniki:
1 burak ćwikłowy
1 ogórek kiszony
5 jajek
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
natkta pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie jedno jajko ścieramy na tarce o dużych oczkach, pozostałe jajka przekrawamy na pół.
2. Buraka myjemy, gotujemy do miękkości, obieramy i studzimy. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Ogórek ścieramy również na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
4. Ogórek, buraczka i jajko mieszamy z majonezem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy natką pietruszki.
6. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.
Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.Jajka z białym serkiem i rzeżuchą.
Tak przygotowane jajka są bardzo pyszne i bardzo syte. Pysznie smakują ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.
Jest to mój przepis na nadziewane jajka. Postanowiłam połączyć jajka, awokado i rzeżuchę. Nie ukrywam, że wyszło...Jajka z buraczkowym nadzieniem.
Nadziewanych jajek nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Wybór nadzienia jest ogromny, co kto lubi. Ja...Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Takie jajka są bardzo smaczne. Tanie, proste i szybkie w wykonaniu. Zapraszam na przepis.Zobacz więcej przepisów na: