Nadziewanych jajek nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Wybór nadzienia jest ogromny, co kto lubi. Ja polecam jajka nadziewane buraczkami, ponieważ są pyszne.
1 burak ćwikłowy
1 ogórek kiszony
5 jajek
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
natkta pietruszki
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie jedno jajko ścieramy na tarce o dużych oczkach, pozostałe jajka przekrawamy na pół.
2. Buraka myjemy, gotujemy do miękkości, obieramy i studzimy. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Ogórek ścieramy również na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
4. Ogórek, buraczka i jajko mieszamy z majonezem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy natką pietruszki.
6. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu