Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.
15 dag sera białego
4 jajka
2-3 łyżki śmietany
sól do smaku
6 rzodkiewek
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół.
2. Ser biały mieszamy ze śmietaną i solimy do smaku.
3. Rzodkiewki myjemy, osuszmy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Połowę dajemy do sera i mieszamy.
4. Na przekrojone jajka nakładamy ser i posypujemy pozostałą rzodkiewką.
5. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania. Smacznego.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu