Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.

Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.

Składniki:

15 dag sera białego

4 jajka

2-3 łyżki śmietany

sól do smaku

6 rzodkiewek

Sposób przygotowania:

1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół.

2. Ser biały mieszamy ze śmietaną i solimy do smaku.

3. Rzodkiewki myjemy, osuszmy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Połowę dajemy do sera i mieszamy.

4. Na przekrojone jajka nakładamy ser i posypujemy pozostałą rzodkiewką.

5. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy