Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.
Składniki:
15 dag sera białego
4 jajka
2-3 łyżki śmietany
sól do smaku
6 rzodkiewek
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół.
2. Ser biały mieszamy ze śmietaną i solimy do smaku.
3. Rzodkiewki myjemy, osuszmy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Połowę dajemy do sera i mieszamy.
4. Na przekrojone jajka nakładamy ser i posypujemy pozostałą rzodkiewką.
5. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.
Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.ŻAGLÓWKI
Doskonała i prosta przystawka. Ładnie komponuje się na stole z innymipotrawami.Jajka faszerowane
Jajka faszerowane pieczarkami - idealne na imieniny, urodziny czy inne imprezy rodzinne.Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Takie jajka są bardzo smaczne. Tanie, proste i szybkie w wykonaniu. Zapraszam na przepis.Jajka faszerowane z bakaliami
Jajka faszerowane można podac na wiele sposobów. Jednym z nich są jajka faszerowane z bakaliami. Idealny spos&oac...Zobacz więcej przepisów na: