ŻAGLÓWKI
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 12
Doskonała i prosta przystawka. Ładnie komponuje się na stole z innymi
potrawami.
Składniki:
6 jajek
6 plastrów żółtego sera
1 puszka groszku zielonego
majonez
sól , pieprz
12 wykałaczek
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo , obrać i przekroić na połówki.
2.Ułożyć żółtkami do góry na półmisku (zostawić na środku wolne miejsce)
doprawić solą i pieprzem.
3.Ser przekroić na 12 trójkątów , wbić z dwóch stron na wykałaczkę formując żagle.
4.Jajka ustroić majonezem (najlepiej używając szprycy do kremu) na każdym położyć po jednym groszku.
5.Wbić wykałaczki z serem.
6.Resztę groszku odcedzić i wymieszać z majonezem.
7.Wyłożyć na środek półmiska.
8.Można też groszek wysmarować na całym półmisku i dopiero układać żaglówki z jajek.
9. Środek groszku można ustroić kawałkami zieleniny.
# Tagi:
Autor: Karioka123
Polecamy również
Jajka faszerowane chrzanem i cebulą
Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą...Jajka nadziewane łososiem
Jajka faszerowane łososiem to szybkie i o oryginalnym smaku jajeczka. Polecam sprawdzony przepis na faszerowane jajka.Jajka z buraczkowym nadzieniem.
Nadziewanych jajek nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Wybór nadzienia jest ogromny, co kto lubi. Ja...Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Takie jajka są bardzo smaczne. Tanie, proste i szybkie w wykonaniu. Zapraszam na przepis.Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka warto jeść codziennie, a już przepisy na Wielkanoc to istny festiwal jajeczny. I bardzo dobrze, gdyż jajka zawiera...Zobacz więcej przepisów na: