potrawami.
6 jajek
6 plastrów żółtego sera
1 puszka groszku zielonego
majonez
sól , pieprz
12 wykałaczek
1.Jajka ugotować na twardo , obrać i przekroić na połówki.
2.Ułożyć żółtkami do góry na półmisku (zostawić na środku wolne miejsce)
doprawić solą i pieprzem.
3.Ser przekroić na 12 trójkątów , wbić z dwóch stron na wykałaczkę formując żagle.
4.Jajka ustroić majonezem (najlepiej używając szprycy do kremu) na każdym położyć po jednym groszku.
5.Wbić wykałaczki z serem.
6.Resztę groszku odcedzić i wymieszać z majonezem.
7.Wyłożyć na środek półmiska.
8.Można też groszek wysmarować na całym półmisku i dopiero układać żaglówki z jajek.
9. Środek groszku można ustroić kawałkami zieleniny.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Torcik pierniczkowe szaleństwo
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu