Jajka w sosie koperkowym

Jajka w sosie koperkowym

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Sprawdzony przepis na jajka w sosie, oto pyszne i smaczne jajka w sosie koperkowym. Sos koperkowy dodaje aromatu i idealnie komponuje się z jajkami. Idealne danie na przystawkę!

Składniki:

  • jajka 2 szt
  • koperek 1 pęczek 
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - może być grecki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na jajka w sosie, tym razem w sosie koperkowym, idealnie pasującym do jajek na twardo wg mnie:

  1. Najpierw musimu jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki.
  2. Teraz robimy sos koperkowy, a przepis na sos koperkowy jest bardzo prosty: po umyciu koperku (dokładnym, bo mogą się zaplątać jakieś drobne żyjątka) drobno siekamy koperek. Następnie dokładnie mieszamy jogurt z majonezem i koperkiem.
  3. Jajka układamy na talerzu i polewamy sosem, a następnie do smaku doprawić solą i pieprzem.

Pyszne jajka w sosie na przystawkę gotowe.

Smacznego!

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy