· Ilość jajek w zależności od potrzeb
· 2 łyżki musztardy
· 2 łyżeczki mąki pszennej
· Vegeta
· Koperek suszony
· ½ śmietany 18 %
1. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy wzdłuż na połowę.
2. Robimy sos: mąkę mieszamy z musztardą oraz śmietaną tak żeby nie powstały grudki.
3. W małym garnku gotujemy 1 szk. Wody z dodatkiem Vegety oraz koperku.
4. Gdy woda się zagotujemy odstawiamy na bok z palnika i dodajemy śmietanę hartując ją.
5. Jeszcze chwilkę gotujemy, po czy dodajemy jajka.
6. Najlepiej podawać z ziemniakami.
7. Jajka gotowe
8. Smacznego.
Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu