Panierowny kalafior.


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 4
Taki kalafior to bardzo smaczny dodatek np. do drugiego dania. Panierowany i smażony na maśle. Możemy go podać np. z ziemniaczkami i koperkiem. Polecam.
Składniki:
1 jajko
1 średni kalafior
około pół szklanki bułki tartej
masło lub margaryna do smażenia
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1. Kalafior należy podzielić na różyczki, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić i dokładnie wystudzić.
2. Jajko roztrzepać i posolić.
3. Wystudzony kalafior panierować w jajku, a następnie w bułce tartej.
4. Na patelni należy rozgrzać masło lub margarynę, następnie smażyć kalafior do zrumienienia ze wszystkich stron.
5. Usmażony osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać i smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również

Panierowny kalafior.
Taki kalafior to bardzo smaczny dodatek np. do drugiego dania. Panierowany i smażony na maśle. Możemy go podać np. z zie...
Pieczony kalafior
Kalafior pieczony w całośćiZobacz więcej przepisów na:
Kalafior smażony

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.