Kalmary smażone

Kalmary smażone

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Krążki kalmarów smażone w panierce, jeden z najprostszych przepisów na ich przygotowanie.

Składniki:


kalmary krążki  0,5 kg
oliwa z oliwek do smażenia

panierka :

mąka 3 łyżki
bułka tarta 3 łyżki
przyprawa do ryb 3 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżeczki
mleko

Sposób przygotowania:

  • z podanych składników przygotować panierkę dolać tyle mleka aby była panierka gęsta
  • wymieszać ,odstawić na 10 minut
  •  krążki kalmarów zanurzać w panierce
  • smażyć na rozgrzanym tłuszczu
  • podawać na ciepło skropione sokiem z cytryny

Autor: joanna1974

Polecamy również

kalmary-smazone

Kalmary smażone

Krążki kalmarów smażone w panierce, jeden z najprostszych przepisów na ich przygotowanie.

Zobacz więcej przepisów na:

Kalmary smażone

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy