Kalmary smażone


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 3
Krążki kalmarów smażone w panierce, jeden z najprostszych przepisów na ich przygotowanie.
Składniki:
kalmary krążki 0,5 kg
oliwa z oliwek do smażenia
panierka :
mąka 3 łyżki
bułka tarta 3 łyżki
przyprawa do ryb 3 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżeczki
mleko
Sposób przygotowania:
- z podanych składników przygotować panierkę dolać tyle mleka aby była panierka gęsta
- wymieszać ,odstawić na 10 minut
- krążki kalmarów zanurzać w panierce
- smażyć na rozgrzanym tłuszczu
- podawać na ciepło skropione sokiem z cytryny
Autor: joanna1974
Polecamy również

Kalmary smażone
Krążki kalmarów smażone w panierce, jeden z najprostszych przepisów na ich przygotowanie.Zobacz więcej przepisów na:
Kalmary smażone

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.