· ½ kg ziemniaków
· 2 marchewki
· Kilka grzybków marynowanych
· Listek laurowy
· 3 ziarna ziela angielskiego
· Wywar rosołowy
· ½ kg kapusty kiszonej
· Vegeta
1. Wywar rosołowy wlewamy do większego garnka.
2. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rosołu i gotujemy do chwili kiedy ziemniaki będą prawie miękkie.
3. Kapustę kroimy trochę drobniej i dokładamy do Garnka.
4. Wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, grzybki oraz Vegetę i gotujemy.
5. Jak ktoś lubi można zaciągnąć mąką pszenna.
6. Zupa gotowa smacznego.
Włoski kapuśniak z białą kiełbasą
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu