sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
czosnek
majeranek
musztarda stołowa
tłuszcz
ziemniaczki
naszą karkóweczkę marynujemy w przyprawach, a na sam koniec dodajemy musztarde i odstawiamy do lodówki na około godzinkę.
następnie rozpuszczamy margarynę. kladziemy na nią naszą doprawioną karkóweczkę i smażymy z dwóch stron. następnie dodajemy kawałek margaryny i przykrywamy pokrywką. co jakiś czas podlewamy wodą. najczęściej smaże ok. 2 godzinek, wtedy jest krucha i mięciutka. podaję z duszonymi ziemniaczkami i polanym tłuszczykiem.
Karkówka z suszonymi pomidorami
Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką
Domowa karkóweczka z ziemniaczkami :)
Karkówka czosnkowo-rozmarynowa
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu