1 kg karkówki
2 łyżki miodu
2 łyżki oleju
sól do smaku
pieprz do smaku
1-2 ząbki czosnku
papryka ostra w proszku
papryka chili w proszku
majeranek
tymianek
1. Karkówkę umyć, osuszać i podzielić na mniejsze porcje lub kawałki.
2. Olej, miód, sól i pieprz doprawić do smaku dobrze wymieszać i karkówkę obtaczać w marynacie i chłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.
3. Następnie dnia smażyć na grilla (u mnie grill elektryczny).
Smacznego :)
Karkówka z suszonymi pomidorami
Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką
Domowa karkóweczka z ziemniaczkami :)
Karkówka czosnkowo-rozmarynowa
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu