Karp świąteczny
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
2 Ocen
Ilość porcji: 4
To najprostszy i najlepszy przepis na świątecznego karpia.
Składniki:
karp 1 kg
sól
pieprz
mąka 3 dag
olej
Sposób przygotowania:
1. Karpia dokładnie wypatroszyć, opłukać, pokroić na porcje.
2. Oprószyć mąką, solą i pieprzem.
3. Smażyć karpia z obu stron na złoty kolor.
# Tagi:
Autor: tulipan
Polecamy również
Karp świąteczny
To najprostszy i najlepszy przepis na świątecznego karpia.Karp smażony na maśle klarowanym
Smażony karp najlepiej smakuje oczywiście na wigilię. Tajemnicą sukcesu tego dania jest nie za duża ryba oraz dobrej jak...Dietetyczny przepis na smażonego karpia
Dietetyczny przepis na smażonego karpia to pomysł na tradycyjne polskie danie, ale zdecydowanie w mało tradycyjnej wersj...Karp smażony z masłem ziołowym
Wigilijny karp smażony jest czasami kojarzony z bardzo tradycyjną, wręcz starodawną potrawą. Oczywiście Boże Narodzenie...Prosty karp smażony
Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Ma swoich zwolenników i pr...Zobacz więcej przepisów na: