Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Kieszonki drobiowe z Rukolą

print Drukuj
Kieszonki drobiowe z Rukolą

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Rukola ma ostry smak co nadaje potrawą wyrazisty smak, po za tym jest poprawia odporność  i działa przeciwnowotworowo.

składniki

·       1 filet z kurczaka

·       Trochę Rukoli

·       Przyprawa do kurczaka

·       Sól

·       pieprz

·       Olej do smażenia

·       10 dag. pieczarek

·       Cebula mała

·       10 dag sera żółtego

·       Bułka tarta do panierki

·       Jajko

sposób przygotowania

1.    Fileta kroimy do większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

2.    Robimy w każdym kawałku otwór.

3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

4.    Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.

5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy i przekładamy do naczynia.

6.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z pieczarkami.

7.    Dodajemy rukolę i  dokładnie mieszamy.

8.    Napełniamy farszem otwór w mięsie.

9.    Panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej.

10.                      Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

11.                      Danie gotowe.

12.                      Smacznego.

Tagi: rukola
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!