· 15 dag pieczarek
· 1 Cebula
· Pieprz
· Sól
· Olej do smażenia
· białko z jajka
· opakowanie ciasta francuskiego
· 2 marchewki
· 1 mała cukinia
1. Obieramy i kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Dodajemy do cebuli pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Obieramy marchew i ścieramy na tarce o dużych oczkach, wkładamy do miseczki.
4. Cukinie również obieramy i ścieramy, łączymy z marchwią.
5. Do warzyw dodajemy pieczarki, wszystko razem mieszamy.
6. Ciasto francuskie rozkładamy.
7. Kroimy na kwadraty.
8. Na każdy kawałek nakładamy farsz.
9. Składamy każdy róg do środka.
10. Smarujemy roztrzepanym białkiem.
11. Zapiekamy 25 minut w 180˚C.
12. Sakiewki gotowe.
13. Smacznego.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu