· 5 kg kapusty kiszonej
· Woda
1. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 20 minut.
2. Cały kwas z kapusty odlewamy, nalewamy gorący w słoiki, zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
3. Na drugi dzień należy przenieść słoiki w chłodne miejsce.
4. Tak zrobiony kwas wykorzystuje się do zrobienia np. białej zupy a kapustę można wykorzystać i ugotować bigos.
Kapusta kiszona z imbirową nutą
Przepis na kiszoną czerwoną kapustę
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu