Klopsiki z warzywami

Klopsiki z warzywami

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Klopsiki z warzywami to pożywny, zdrowy obiad dla całej rodzinny.

Składniki:

 

  • schab bez kości 300 gram
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukinia 1 sztuka
  • groszek 1/2 szklanki
  • seler naciowy 1/2 szklanki
  • papryka czerwona 1/2 szklanki
  • por (biała część) 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Przepis na klopsiki z warzywami:

  1. Kroję warzywa: paprykę w słupki, seler naciowy na plastry, por na plastry, cukinia na plastry i plastry na pół.
  2. Warzywa podsmażam na oleju, podlewam wodą i duszę do miękkości ( 10-15 minut)
  3. Mięso mielę z cebulą, dodaję jajko, sól i pieprz i wyrabiam na gładką masę
  4. Formuję małe klopsiki które smażę na patelni, jak są usmażone przekładam do warzyw i doprawiam

Pyszny mięsno-warzywny obiad gotowy. Smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy