Kluchy Kartoflane z bigosem i twarogiem.

Kluchy Kartoflane z bigosem i  twarogiem.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

a początku jak mnie poczęstowano, też się zdziwiłam bigos i twaróg czy to pasuje? Od tamtej chwili robię tylko tak i polecam.

 

Składniki:

·       5 szt. ziemniaków

·       Mąkę żytnią

·       ½ szklanki Mąki pszennej

·       Sól

·       Jajko

·       25dag. Twarogu półtłustego

·       Bigos

Sposób przygotowania:

1.   Ziemniaki ścieramy na tarce.

2.   Dodajemy do ziemniaków jajko, sól, ½ szklanki mąki pszennej, mąkę żytnią dodajemy cały czas do uzyskania gęstej masy.

3.   W garnku gotujemy wodę.

4.   Na denko nakładamy masę i łyżką robiąc kluski zgarniamy na gotującej wody.

5.   Gdy kluski się zagotują odlewamy na durszlak przelewając wodą.

6.   Kluski nakładamy na talerz dodajemy bigos i twaróg.

7.   Najlepiej taka potrawa smakuje z zupą ziemniaczaną.

 

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy