20 dag wiórek kokosowych
4 łyżki płynnego miodu
10 dag margaryny
2 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 dag mąki
1 szkl cukru pudru
1 szkl mleka
Polewa:
2 czekolady mleczne
20 łyżek mleka
Zacznijmy odo przygotowania ciasta ucieranego:
W naczyniu należy utrzeć , margarynę, cukier i jajka. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz wlewamy mleko i podgrzany miód sztuczny. Mieszamy ciasto i wylewamy na formę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 30 minut w 170 stopniach. Chłodne ciasto kroimy w kwadraciki lub prostokąty.
Robimy polewę czekoladową:
Do rondelka dajemy połamaną czekoladę i mleko, gdy się rozpuszczą na ogniu każdy kwadracik oblewamy z każdej strony przygotowaną czekoladą i obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu