Śliwkowo-brzoskwiniowy kompot.

Śliwkowo-brzoskwiniowy kompot.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Kompot owocowy jest najlepszy, niezwykle pyszny i aromatyczny. Jeżli dodamy do niego przyprawy np. cynamon czy goździki zyska on ciekawy, nowy smak. Najbardziej uwielbiam gorący, jeszcze parujący kompot. Polecam.

Składniki:

50 dag brzoskwiń

1 kg śliwek

cukier do smaku

cynamon mielony według uznania

kilka goździków

Sposób przygotowania:

1. Owoce dokładnie umyć, następnie przełożyć je do garnka, dodać goździki i cynamon, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.

2. Gdy owoce będą miękkie kompot posłodzić do smaku i przykryć pokrywką, odstawić na kilka minut żeby nabrał aromatu.

3. Po tym czasie kompot przecedzić i podawać. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy