Kompot z jabłek, cynamonem i anyżem.

Kompot z jabłek, cynamonem i anyżem.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Ten kompot jest niezwykle aromatyczny. Według mnie najlepiej smakuje gorący. Polecam przygotować ten pyszny kompot.

 

Składniki:

1 kg jabłek

1 gwiadka anyżu

pół laski cynamonu

gorąca woda

cukier trzcinowy do smaku

Sposób przygotowania:

1. Jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyciąć gniazda nasienne.

2. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać anyż i pokruszoną laskę cynamonu.

3. Następnie gotować do miękkości jabłek. Kompot posłodzić i przykryć pokrywką, żeby nabrał aromatu.

4. Po tym czasie kompot przecedzić i podawać. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy