Kompot z jabłek, cynamonem i anyżem.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Ten kompot jest niezwykle aromatyczny. Według mnie najlepiej smakuje gorący. Polecam przygotować ten pyszny kompot.
Składniki:
1 kg jabłek
1 gwiadka anyżu
pół laski cynamonu
gorąca woda
cukier trzcinowy do smaku
Sposób przygotowania:
1. Jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyciąć gniazda nasienne.
2. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać anyż i pokruszoną laskę cynamonu.
3. Następnie gotować do miękkości jabłek. Kompot posłodzić i przykryć pokrywką, żeby nabrał aromatu.
4. Po tym czasie kompot przecedzić i podawać. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Kompot jabłkowy
Kompot z jabłkowy to jedna z bardziej kultowych pozycji w polskim menu.Miętowo-jabłkowy kompot
Pyszny i bardzo aromatyczny kompot, który przygotowałam z jabłek i mięty. Polecam na upalne dniKompot z papierówek
Letni kompot ze świeżych owocówKompot z jabłek, cynamonem i anyżem.
Ten kompot jest niezwykle aromatyczny. Według mnie najlepiej smakuje gorący. Polecam przygotować ten pyszny kompot. &nb...Zobacz więcej przepisów na: