Ten kompot jest niezwykle aromatyczny. Według mnie najlepiej smakuje gorący. Polecam przygotować ten pyszny kompot.
1 kg jabłek
1 gwiadka anyżu
pół laski cynamonu
gorąca woda
cukier trzcinowy do smaku
1. Jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyciąć gniazda nasienne.
2. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać anyż i pokruszoną laskę cynamonu.
3. Następnie gotować do miękkości jabłek. Kompot posłodzić i przykryć pokrywką, żeby nabrał aromatu.
4. Po tym czasie kompot przecedzić i podawać. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu