- garść aronii (mrożonej)
- cukier do smaku
- woda
- laska cynamonu
Papierówki dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Skórkę można zostawić. Do garnka (średniej wielkości) wrzucić jabłka, dodać garść aronii i laskę cynamonu. Zalać wodą. Gotować pod przykryciem tylko do zagotowania. W momencie zagotowania, gaz pod garnkiem zakręcić. Nie odkrywać kompotu przez ok. 20 min. Po tym czasie można kompot odkryć i dosłodzić do smaku.
Kompot z jabłek, cynamonem i anyżem.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu