Kompot z rabarbaru.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
A może kompot z rabarbaru? Pyszny i aromatyczny. Najbardziej uwielbiam gorący.
Składniki:
50 dag rabarbaru
woda
cukier do smaku
1 łyżka miodu prawdziwego
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
Sposób przygotowania:
1. Rabarbar oczyścić i umyć, następnie przełożyć do garnka, zalać wodą ( około 2 litry ). Gotować do miękkości rabarbaru.
2. Następnie dodać miód, cukier z wanilią i cukier do smaku.
3. Dokładnie wymieszać i przykryć pokrywką. Odstawić na chwilę, żeby nabrał aromatu.
4. Przed podaniem kompot przecedzić.
# Tagi:
Autor: babeczka35
Polecamy również
Kompot z rabarbaru.
A może kompot z rabarbaru? Pyszny i aromatyczny. Najbardziej uwielbiam gorący.Zobacz więcej przepisów na: