1 kg jabłka
1 kg cukru
2 szkl wody
1.Jabłka dokładnie umyć i obrać.
2.Włożyć do gotującej wody na kilka minut.
3.Wyjąć iprzelać zimną wodą.
4.Zagotować 2 szklanki wody z 1/2 cukru.
5.Przestudzić.
6.Do syropu dać jabłka, odstawić.
7.Następnego dnia wyjąć owoce.
8.Zagotować syrop dodając resztę cukru i do gorącego włożyć owoce.
9.Smażyć, aż będą przezroczyste.
10.Gorące włożyć do słoików i pasteryzować.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu