Ciasto:
40 dag mąki
Szczypta amoniaku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
15 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
3 jaja
15 dag margaryny
Mak:
12, 5 dag maku
2 białka
Olejek migdałowy do smaku
2 łyżki miodu sztucznego
0,5 łyżeczki kakao
5 dag margaryny
4 łyżki cukru
Mak:
Mak sparzyć i zmielić dwa razy. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać.
Ciasto:
Z mąki pszennej, amoniaku, proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru waniliowego, jajek i margaryny zagniatamy jednolite ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka. Na środek każdego dajemy do troszku przygotowanegomaku i zginamy w trzech miejscach tak, aby powstała koniczynka. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem. Wychodzi 48 sztuk.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu