Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Przepisy

: Andrzej
Klasyczny tatar wołowy

Klasyczny tatar wołowy

Klasyczny tatar wołowy to doskonała przekąska do wódki. Dobrze przyprawiony tatar wołowy z obowiązkowym żółtkiem i ogórkiem do smaku posmakuje niejednemu. Mój klasyczny tatar wołowy robię z mięsem przemielonym, chociaż niektórzy dopuszczają tatar wołowy tylko z wołowiną siekaną. Mój klasyczny tatar wołowy wygląda właśnie tak.
Prosty przepis na pączki

Prosty przepis na pączki

Zbliża się Tłusty Czwartek, więc wszyscy będą jedli pączki. W tym roku nie mam zamiaru psuć sobie smaku pączkami ze sklepu, bo zrobię własne. W ubiegłym roku zastosowałem prosty przepis na pączki od mojej siostry i już tego nie zmieniam! Ten prosty przepis na pączki jest naprawdę  warty wypróbowania. Polecam!
Linia
Jajka faszerowane żółtym serem

Jajka faszerowane żółtym serem

Najprostsza przekąska to jajka faszerowane. Na początek polecam jajka faszerowane żółtym serem - proste i smaczne. Jajka faszerowane żółtym serem przygotujesz bardzo szybko. Przeczytaj przepis i bierz się do dzieła!
Przepis na oponki

Przepis na oponki

Nie jestem mistrzem pączków, ale oponki wychodzą mi zawsze! Mój przepis na oponki jest prosty i niezawodny. Oponki są puszyste i nie za tłuste. Polecam mój przepis na oponki!
Linia
Devolay z masłem ziołowym

Devolay z masłem ziołowym

Devolay z masłem ziołowym jest prostym, a zarazem dosyć wykwintnym daniem. Masło ziołowe sprawia, że devolay jest bardzo lekki i aromatyczny. Mój devolay z masłem ziołowym jest tak pachnący ziołami, że nigdy nie mam go dość. Polecam!
Gulasz wieprzowy z papryką

Gulasz wieprzowy z papryką

Zimą lubimy rozgrzewające i sycące dania. Dla mnie ulubionym daniem zimowym jest gulasz wieprzowy z papryką. Odpowiednio miękkie mięso z dodatkiem świeżej papryki sprawia, że mój gulasz wieprzowy jest naprawdę pyszny. Myślisz, że trudno jest ugotować taki gulasz wieprzowy z papryką? Jesteś w błędzie. Wypróbuj mój przepis!
Linia
Tradycyjne faworki

Tradycyjne faworki

Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na tradycyjne faworki. Tradycyjne faworki lubię i jeść i smażyć. Może dlatego, że wycinanie pasków, formowanie kształtu faworków, a potem ich smażenie to naprawdę niezła zabawa. Moje tradycyjne faworki zawsze się udają, a jedyną ich wadą jest chyba to, że zawsze jest ich za mało:) Chcesz zrobić tradycyjne faworki na spotkanie karnawałowe? Przeczytaj ten przepis!
Barszcz biały z białą kiełbasą

Barszcz biały z białą kiełbasą

Lubię zupy, ale najbardziej chyba lubię barszcz biały. Zimą gotuję barszcz biały z białą kiełbasą. Taki barszcz biały z białą kiełbasą spokojnie może zastąpić cały obiad, tym bardziej, że zawsze serwuję dolewki:) Spróbuj ugotować barszcz biały z białą kiełbasą, a na pewno na stałe wprowadzisz go do swojego jadłospisu.
Linia
Mój strogonow

Mój strogonow

Dzisiaj proponuję strogonow, czyli rodzaj gulaszu na mięsie wołowym. Strogonow jest bardzo smacznym daniem, ale należy przewidzieć na jego przygotowanie nieco więcej czasu, niż w przypadku gulaszu wieprzowego. Strogonow uważany jest za arystokrację wśród potraw mięsnych, jeżeli go nie znasz - mój przepis na strogonow jest dla ciebie!
Sernik kokosowy

Sernik kokosowy

Chociaż cenię tradycyjne dania, czasami lubię też spróbować czegoś innego. Takim przysmakiem jest sernik kokosowy. Wiem, że sernik ma wielu zwolenników, ale uważam, że sernik kokosowy jest najlepszy. Nie znasz sernika kokosowego? Oto przepis!
Linia
Jak zrobić lukier

Jak zrobić lukier

Lukier jest świetny do ozdabiania różnych ciast i tortów. Zawsze się zastanawiałem jak zrobić lukier, żeby był plastyczny. Ostatnio przywiozłem taki przepis od znajomej z Londynu. Wypróbowałem go i mogę powiedzieć, że wiem, jak zrobić dobry, plastyczny lukier. Oto przepis.
Jasny piernik miodowy

Jasny piernik miodowy

Jasny piernik miodowy zawsze mi się kojarzył ze świąteczną krzątaniną. Wydawało mi się, że taki jasny piernik miodowy jest trudny. Wypróbowałem jednak przepis mojej siostry i mogę powiedzieć, że jasny piernik miodowy to łatwizna. A ten korzenno-miodowy aromat nie ma sobie równych!
Linia
Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem

Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem

Na wigilię przygotowuję zawsze śledzie w śmietanie z majonezem. Uważam, że pozostałe postne dania, usprawiedliwiają majonez w śledziach ze śmietaną. Na pewno je usprawiedliwia smak - wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem są przepyszne!
Grochówka z boczkiem

Grochówka z boczkiem

Jak zimowa zupa, to tylko grochówka! A jak grochówka, to tylko z boczkiem! Proponuję Wam dzisiaj danie, które kojarzone jest z rozgrzewaniem i wyjątkowym aromatem. Grochówka z boczkiem to pyszne tradycyjne danie polskie!
Linia
Pizza na grubym cieście

Pizza na grubym cieście

Kiedy robię pizzę domową przygotowuję ją na grubym cieście. Pizza na grubym cieście jest puszysta, pachnąca i naprawdę nie ma sobie równych! Oczywiście, kiedy zamawiam pizzę w restauracji, kosztuję również tę cienką, ale w domu, króluje pizza na grubym cieście!
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy to świetna alternatywa dla wędliny kupowanej w sklepie. Kanapki z pasztetem drobiowym sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolację, jak i szybką przekąskę. Dosyć często robię pasztet drobiowy, bo mogę go dłużej przechowywać w lodówce, a przede wszystkim, dlatego, że wiem dokładnie z czego został on zrobiony!
Linia
Sprawdzony przepis na żeberka pieczone w miodzie

Sprawdzony przepis na żeberka pieczone w miodzie

Żeberka pieczone w miodzie są doskonałym daniem na wieczorne spotkania. Wspólne oglądanie meczu u mnie w domu zawsze się odbywa przy żeberkach w miodzie. Żeberka pieczone w miodzie według mojego przepisu są proste, chrupiące i bardzo aromatyczne!
Pieczony boczek zawijany

Pieczony boczek zawijany

Własnoręcznie przygotowany pieczony boczek daję gwarancję wędliny pozbawionej szkodliwej chemii i konserwantów. Wystarczy dobrej jakości boczek i podstawowe przyprawy. U mnie w domu króluje pieczony boczek zawijany - soczysty i świetny na kanapkę!  
Linia
Przepis na kotlety mielone

Przepis na kotlety mielone

Kotlety mielone to podstawa domowego jedzenia. Podstawowy przepis na mielone dostałem od siostry, ale metodą prób i błędów udoskonaliłem sztukę przyrządzania kotletów mielonych. Oto mój sprawdzony przepis na smaczne kotlety mielone!
Przepis na śledzie w oleju

Przepis na śledzie w oleju

Wśród moich znajomych, nie brakuje osób, które deklarują, że ze wszystkich słodyczy, najbardziej lubią śledzie:) Proponuję więc dzisiaj przepis na śledzie w oleju. Mój przepis na śledzie w oleju jest prosty i sprawdzony. Śledzie w oleju przygotowuję często jako przystawkę, ale to danie goście też na moim wigilijnym stole.  
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!