Kopytka zielone

Kopytka zielone

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

przepis na kopytka tylko w innym kolorze -zielonym  z dodatkiem koperku i włoskiej kapusty .Spróbujcie smak rewelacyjny !!

Składniki:


ziemniaki  ugotowane 0,5 kg
mąka 0,5 szklanki
jajka 1 sztuka
sól do smaku
koperek 1/2 pęczek
kapusta włoska 1 szklanka
pieprz do smaku
boczek i smalec

Sposób przygotowania:

  1. kapustę włoską i koperek drobno siekam
  2. ziemniaki mielę dodaję koperek i kapustę, sól i pieprz do smaku, jajko oraz tyle mąki aż masa nie będzie się lepić do blatu (ale nie za dużo bo będą za twarde)
  3. z ciasta wykrawam foremką serca
  4. wodę gotuję z solą i łyżeczką oleju
  5. na wrzącą wodę wrzucam koptyka ,gotuję do momentu wypłynięcia 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy