Kopytka
Ocena: ★ ★ ★ ★ ☆
6 Ocen
Ilość porcji: 5
Z nadwyżki ugotowanych ziemniaków wyczarowałam kopytka , mi smakują podsmażone inni preferują z sosem. Wedle zyczenia:)
Składniki:
- ziemniaki ugotowane 1 kg
- jajko 1 sztuka
- sól do smaku
- maka pszenna
- mąka ziemniaczana 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Przepis na kopytka:
- Ugotowane ziemniaki przepuszczam przez praskę, dodaję só, l jajko, makę ziemniaczaną oraz tyle mąki pszennej aby ciasto dało się zagnieść.
- Z ciasta formuję wałeczki, tnę na 2 -3 cm.
- Kopytka gotuję w osolonej wodzie 1 minutę od wypłynicia.
Kopytka podaję na ciepło z sosem lub podsmażone.
Autor: joanna1974
Polecamy również
Kopytka z serem
Lubię kopytka, szybko można stworzyć coś z niczego. Ostatnio próbuję przepis na kopytka z serem. Zwykle kopytka z...Kopytka.
Najprostsze i najsmaczniejsze kopytka. Z tego przepisu wychodzą wprost idealne. Z przepisu wyszło mi około 90 pysznych k...Kopytka
najsmaczniejsze podawane z mięsem w sosieZielone kopytka z serem i szpinakiem
Kolorowe i apetycznie wyglądające zielone kopytka z serem i szpinakiem ze smakiem powinni zajadać nawet najmłodsi! R&oac...Razowe kopytka ze szpinakiem
Przepis na razowe kopytka ze szpinakiem przemyca odrobinę zdrowia do popularnych i uważanych za tuczące kluch, za kt&oac...Zobacz więcej przepisów na: