Takie kotleciki to smaczna odmiana od zwykłych kotletów.Kasza jaglana jest bardzo zdrowa,więc warto ją jeść.
pół szklanki kaszy jaglanej
30 dag fileta z kurczaka
1 jajko
1 bułka namoczona i odciśnięta
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
przyprawa do kurczaka i dań z drobiu według uznania
olej do smażenia
1 łyżeczka koperku suszonego
bułka tarta do panierowania
1.Kaszę wypłukać i dokładnie osączyć,następnie zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości.Odparować nadmiar płynu i wystudzić.
2.Filet z kurczaka oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć.Następnie zmielić w maszynce razem z bułką.
3.Do zmielonego mięsa wbić jajko,dodać kaszę,koperek i przyprawy,następnie dokładnie wymieszać.
4.Z masy mięsnej formować okrągłe kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
5.Następnie kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.Usmażone osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podawać.
Fileciki pod migdałową panierką
Mielone z serkiem oraz papryką.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu