Kotlety z kiszoną kapustą

Kotlety z kiszoną kapustą

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Drobiowe kotleciki jak połaczymy z kapusta kiszona nie będą suche

Składniki:

·       600 g fileta  z kurczaka

·       100 g kapusty kiszonej

·       100 g pieczarek

·       Cebula

·       2 jajka

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

·       2 łyżki maki pszennej

·       2 łyżki mąki ziemniaczanej

·       Bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

1.   Mięso z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do miski.

2.   Obieramy cebulę i również drobno kroimy, wkładamy do kurczaka.

3.   Kroimy pieczarki oraz kapustę i wkładamy do miski.

4.   Wbijamy dwa jajka.

5.   Przyprawiamy pieprzem oraz solą.

6.   Wsypujemy mąki.

7.   Dokładnie mieszamy i robimy ręką kotleciki.

8.   Obsypujemy bułką tartą i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

9.   Kotleciki gotowe.

10.      Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy