Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszna alternatywa dla kotletów mielonych

Składniki:

- 500 g filetów z dorsza
- 1/2 czerstwej bułki
- trochę mleka
- 1 jajko
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka koperku
- 1/2 szklanki bułki tartej
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Bułkę czerstwą namoczyć w mleku.
  • Filety z dorsza umyć i mocno odcisnąć z wody w ręczniku papierowym. ?Dokładnie usunąć ości.
  • Cebulę obrać i odkroić końcówki.
  • Maszynką do mielenia mięsa (z jak najdrobniejszym sitkiem) zmielić rybę z cebulą. Na koniec przez maszynkę przepuścić dobrze odciśniętą z mleka bułkę.
  • Masę rybną posolić, dodać jajko i pieprz. Dokładnie wymieszać. Lepić niewielkie kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i odłożyć na ok. 20 min do lodówki, aby masa nieco stężała.
  • Po tym czasie smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu.

 

# Tagi:

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy