Koperkowe kotleciki jajeczne

Koperkowe kotleciki jajeczne

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Takie kotleciki są smaczne, delikatne i pachnące koperkiem. Koperkowe kotleciki jajeczne to pomysł na bezmięsny obiad. Polecam przepis.

Składniki:

  • 1 surowe jajko
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta
  • sól i pieprz do smaku
  • pęczek koperku
  • bułka tarta
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na koperkowe kotleciki jajeczne:

  1. Koperek myjemy i osuszamy, następnie drobno kroimy. Namoczoną bułkę dokładnie odciskamy.
  2. Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupek, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach, do startych dodajemy bułkę, koperek, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rada: Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę bułki tartej.
  3. Z tak przygotowanej masy jajecznej formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
  4. Na rozgrzanym maśle smażymy kotleciki po kilka minut z każdej strony. Usmażone odsączamy dokładnie tłuszczu na papierowym ręczniku.

Koperkowe kotleciki jajeczne gotowe. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy