Produkty light to produkty, w których obniżono zawartość tłuszczu lub cukru o przynajmniej 30%. Przeciętna zawartość tłuszczu w 100g przeciętnego, kupnego kremu czekoladowego to odpowiednio 35 g tłuszczu i 60 g węglowodanów, W kremie czekoladowym light obniżyłam zawartość cukrów o ponad 70%, a tłuszczu prawie o 60% - robi wrażenie!!! Co ważniejsze w smaku, krem czekoladowy light nie ma sobie równych :)
A oto przepis na krem czekoladowy light
Krem czekoladowy przełożyć do słoiczka - schłodzić i podawać ze świeżymi owocami
Krem nutella z bananów i kakao
Krem czekoladowy z borówką i snicersem
Czekoladowy krem z karmelizowaną pomarańczą
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu