1 czekolada 100g ( ja miałam milka)
250ml śmietany 30%
2 jajka
2 łyżeczki żelatyny
4 łyżki mleka
0,25kg świeżych truskawek
1.
Śmietankę grzejemy z pokruszoną czekoladą na maluteńkim ogniu, cały czas mieszamy. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy żółtka, dokładnie mieszamy. Chłodzimy do temperatury pokojowej .
2.
Następnie ubijamy pianę z białek .
3.
Do masy czekoladowej dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Żelatynę namaczamy w zimnym mleku jak spęcznieje to podgrzewamy aby się rozpuściła. Wlewamy żelatynę do masy czekoladowej dokładnie mieszamy.
4.
Przekładamy do pucharków, układamy truskawki na wierzchu. Chłodzimy około 30 minut. Smacznego:)
Romantyczny deser dla dwojga " Krem jogurtowy z musem truskawkowym"
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu