1 szkl śmietany
3,75 szkl mąki pszennej
1 szczypta soli
1,5 kostki margaryny
Krem:
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier wanilinowy
0,75 litra mleka
1 szkl cukru
Zacznijmy od przygotowania ciasta:
Na stolnicę wyłóżmy śmietanę, mąkę, sól margarynę i wyróbmy ciasto. Dajmy go na 1 godzinę od lodówki. Nastepnie rozwałkowujemy go i pieczemy dwa placki około 15 minut w 180 stopniach.
Gotujemy krem:
Pół litra mleka gotujemy z cukrami, a w reszccie mleka mieszamy mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy do zgęstnienia i gorącym przekładamy kremówkę, dekorujemy przed podaniem cukrem pudrem.
Domowa kremówka z bitą śmietaną.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu