Krem:
2 żółtka
1 litr mleka
1 szklcukru
cukier waniliowy
4,5 łyzki mąki pszennej
4,5 łyzki mąki ziemniaczanej
Ciasto francuskie pieczemy i studzimy. W mniejszej ilości mleka mieszamy mąki i żółtka a resztę zagotowujemy i na gotujace wlewamy żółtka, mieszamy gotujaca aby zgęstniał . Krem wykładamy na jedno ciatso i przykrywamy drugim, dekorujemy cukrem pudrem.
Domowa kremówka z bitą śmietaną.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu