15 dag mąki pszennej
jajko
250 ml mleka
olej do smażenia
Sos:
15 dag grzybów świeżych gotowanych
2 łyzkimąki pszennej
5 łyzek śmietany
sól i pieprz
Farsz:
cebula
1 łyżka masła
2 garście kapusty kiszonej gotowanej
Na początku upieczmy naleśniki:
Wszystkie skłądniki na ciasto miksujemy ze sobą, 1/3 ciasta odlewamy a z pozostałego smażymy naleśniki na oleju.
Farsz:
Kapustę kroimy. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na maśle dodajemy do kapusty i nakładamy na każdy naleśnik i składamy w kwardrat .Każdy maczamy w pozostawionym cieście i smażymy na oleju.
Na końcu przygotowujemy sos grzybowy:
W wodzie z grzybów robimy sos czyli mąkę wymieszana ze śmietaną wlewamy do gotującego się wywaru , zagotowujemyi podajemy polena nim krokiety.
Krokieciki z parówką, serem żółtym i kukurydzą.
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Krokiety z młodą kapustą i kiełbaską.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu