Ciasto
- 3 łyżki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 jajko
- szklanka mąki tortowej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
- 2 budynie waniliowe
- 2,5 szklanki soku owocowego
Dodatkowo
- bita śmietana typu Śnieżka
- 150 ml mleka
- ziarenka granatu
1. Najpierw zrobić ciasto na babeczki.
2. Margarynę, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia dać do miski.
3. Margarynę z tymi składnikami rozcietrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
4. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto.
5. Ciasto wałkować i wylepić nim foremki metalowe. Nakłuć ciasto widelcem.
6. Z kolei piec je w 180 stopniach przez około 15 minut.
7. Studzić.
8. Przygotować masę. W szklance soku rozpuścić budynie. Pozostały sok wlać do garnka i zagotować. Z kolei do niego wlać rozpuszczone budynie. Gotować aż będzie gęsta cały czas mieszając. Masę lekko studzić, aby była ciepła a nie gorąca czy zimna.
9. Do babeczek nałożyć masę i dokładnie studzić.
10. Następnie przygotować bitą śmietanę. Śnieżkę ubić z mlekiem na puszystość.
11. Na babeczki nałożyć bitą śmietaną i dekorować ziarenkami granatu.
12. Smacznego!
Babeczki z konfiturą z róży i rajskich jabłuszek
Babeczki z masą czekoladową z kokosem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu