Babeczki z masą sokową
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 30
Wyśmienite babeczki. Wszystkie składniki idealnie się komponują.
Składniki:
Ciasto
- 3 łyżki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 jajko
- szklanka mąki tortowej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
- 2 budynie waniliowe
- 2,5 szklanki soku owocowego
Dodatkowo
- bita śmietana typu Śnieżka
- 150 ml mleka
- ziarenka granatu
Sposób przygotowania:
1. Najpierw zrobić ciasto na babeczki.
2. Margarynę, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia dać do miski.
3. Margarynę z tymi składnikami rozcietrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
4. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto.
5. Ciasto wałkować i wylepić nim foremki metalowe. Nakłuć ciasto widelcem.
6. Z kolei piec je w 180 stopniach przez około 15 minut.
7. Studzić.
8. Przygotować masę. W szklance soku rozpuścić budynie. Pozostały sok wlać do garnka i zagotować. Z kolei do niego wlać rozpuszczone budynie. Gotować aż będzie gęsta cały czas mieszając. Masę lekko studzić, aby była ciepła a nie gorąca czy zimna.
9. Do babeczek nałożyć masę i dokładnie studzić.
10. Następnie przygotować bitą śmietanę. Śnieżkę ubić z mlekiem na puszystość.
11. Na babeczki nałożyć bitą śmietaną i dekorować ziarenkami granatu.
12. Smacznego!
# Tagi:
Autor: Elisa
Polecamy również
Babeczki z rumową śliwką
Suszona śliwka moczona w rumie w czekoladowej masie czyli Babeczki z rumową śliwką. Pychotkaa.Kruche babeczki z masą i truskawką
Przepis na kruche babeczki - urocze małe babeczki z delikatną masą i truskawkami. Babeczki z truskawkami są naprawdę pys...Spód do kruchych babeczek
Przepis na kruche babeczki a dokładniej spody bo często kupujemy te spody, a po co jak możemy je zrobić samemu i to w wi...Babeczki z jabłkiem i żurawiną
Bardzo szybka słodka przekąska. Kiedy nie mam w domu czegoś słodkiego, polecam gotowe babeczki, które można kupić...Kruche babeczki
Można je nadziać farszem na słodko lub słono. Dzięki dodaniu masła kruche babeczki pachną i smakuje rewelacyjnie.Zobacz więcej przepisów na: