Kruche babeczki z kremem

Kruche babeczki z kremem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

kruche ciasto połaczone z kremem i chrupiącą bezą

Składniki:

ciasto kruche :
mąka 1,5 szklanki
jajka 2 sztuki
cukier 0,5 szklanki
margaryna 150 gram

masa:

serek mascarpone 200 gram
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
biała czekolada 100 gram
masło miękkie 50 gram

Sposób przygotowania:

  1. z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić godzinę w lodówce
  2. ciastem wylepiać foremkę,piec w 200 stopniach 10 minut
  3. masa :sok przelać na patelnię dodać połowę masła,serek wymieszać z sokiem ,czekoladę rozpuścić ,dodać drugą połowę masła,połączyć czekoladę z serkiem ,energicznie mieszając
  4. upieczone i ostudzone babeczki napełniać kremem ,dekorując  bezą 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy