Są to bardzo kruche i bardzo pyszne ciasteczka. Możemy je upiec na podwieczorek.
4 żółtka
25 dag masła lub margaryny
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 szklanka cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1. Z podanych składników ( oprócz kakao ) zagniatamy ciassto.
2. Ciasto dzielimy na dwie równe części, następnie do jednej dojemy kakao i dokładnie zagniatamy.
3. Następnie z ciasta toczymy wałeczki i formujemy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
5. Ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego.
Drożdżowa krajanka z nutą pomarańczy
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu