kruche ciasteczko z porzeczką i bezą
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 3
połączenie kruchego ciasta z kwaśną czerwoną porzeczką i rabarbarem
Składniki:
ciasto kruche :
mąka 1 szklanka
masło 60 gram
żółtko 1 sztuka
lodowata woda 1 łyżka
warstwa owocowa :
czarwona porzeczka 1 szklanka
rabarbar malinowy pokrojony w drobną kostke 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
dodatkowo
beziki
Sposób przygotowania:
- zagniatamy składniki na ciasto kruche
- przygotować 3 okrągłe foremki
- ciasto podzielić na pół
- pierwszą połową wylepiamy dno foremek i podpiekamy 10 minut w 190 st
- drugą połowę schowac do lodówki
- owoce podsmażamy na patelni z cukrem uważając aby się nie przypaliły ( można lekko podlać wodą )
- na podpieczony spód układamy warstwę owoców
- resztę zmrożonego ciasta tarkujemy na górę ciasteczek
- pieczemy około 15-20 minut w 170 st.
- ciasteczka wyjmujemy po ostudzeniu ,posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy bezikami
Autor: joanna1974
Polecamy również
Kruche ciasteczka z kremem
Pyszne ciasteczka na które skusi się każdy łasuch. Polecam przepis na ciasteczka z niebieskim akcentem:)Ciasteczka
Kruche ciasteczka to fajne słodkości, bardzo kolorowe! Polecam przepis na kruche ciasteczka!Kruche serduszka z marmoladą z czarnej porzeczki
Tradycyjne kruche ciasteczka przekładane marmoladą z czarnej porzeczki .kruche ciasteczko z porzeczką i bezą
połączenie kruchego ciasta z kwaśną czerwoną porzeczką i rabarbaremKruche ciasteczka cytrynowe
Pyszne i kruche ciasteczka cytrynowe. Idealne z kubkiem mleka na podwieczorek jak dla mnie a dla Was?Zobacz więcej przepisów na: