Podkówki kokosowe

Podkówki  kokosowe

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Podkówki kokosowe kruche  w wersji mini, idealne do popołudniowej kawki :)

Składniki:

  • mąka 1 szklanka
  • żółtka 2 sztuki
  • wiórki kokosowe 1/2 szklanki
  • masło 100 gram
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Przepis na Podkówki kokosowe:

  1. Wiórki kokosowe mielę na drobno.
  2. Masło siekam z mąką dodaje żółtka oraz zmielone wiórki kokosowe, całość zagniatam. Zawijam w folię spożywczą i zostawiam na godzinę w lodówce.
  3. Następnie ciasto odrywam po kawałku, roluję i tnę kawałki długości 6-7 cm.
  4. Kawałki formuję w podkówkę i układam na blaszce, piekę 15 minut w 170 stopniach.
  5. Schłodzone obtaczam w cukrze pudrze.

Podkówki kokosowe  gotowe do podania. SMACZNEGO.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy