3 szkl mąki
1,5 margaryny
3 łyżka miodu
3 łyżeczki sody
3 łyżka śmietany
3/4 szkl cukru
3 jajo
4,5 łyżki kakao
powidło
Piana:
3 białka
0,5 szkl cukru
10 dag wiórków koksowych
10 dag orzechów włoskich
Masa:
1 batonik
Cukier puder do smaku
Wódka do smaku
12,5 dag margaryny
5 łyżek mleka
Masa śmietanowa:
2 śnieżki
2 łyżki żelatyny
¼ szkl wrzątku
1 galaretka czerwona
3 łyżki cukru pudru
Przygotujmy ciasto zagniećmy je ze wszytskich składników oprócz kakao. Podzielmy je na 3 części i do jednej dodajmy kakao. Jasne blaty ipeczemy a na ciemny wykładamy powidło i pianę.
Przygotowanie piany to z białek i cukru ubijamy pianę. Mieszamy z orzechmai i koksem. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Zróbmy krem w gorącym mleku rozpuszczamy batonik. Margarynę ucieramy na puch z cukrem pudrem i wódką. Dodajemy batonik.
Masa śmietanowa: śnieżki robimy według instrukcji na opakowaniu i mieszamy z cukrem pudrem i letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku.
Galaretkę przygotowujemyw mniejszej ilości niż 0,5 litra i gdy zastygnie kroimy w kostkę. dodajemy do śnieżki.
Wygląd ciasta to: na spodzie:ciasto jasne masa- ciasto jsne masa śmietanowa- ciasto z dodatkami
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu