Gruszkowa piana- bardzo piankowe ciasto, lekkie w smaku i takie kolorowe i całkiem inne.
Ciasto:
50 dag mąki
30 dag margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 żółtka
15 dag cukru pudru
Krem:
3 budynie
1 słoik gruszek w syropie
Słoik wiśni
Cukier do smaku
Śmietana cynamonowa:
1 serek mascarpone
2 śmietanki
1 szkl cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1 łyżeczka cynamonu
¼ szkl wrzątku
Na początku zjamnijmy się ciastem kruchym na stolnicy z wszytskich podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto dajemy na foremkę i wykładamy na niego wiśnie i pokrojone drobno kawałki gruszek z syropu. Owoce zalewamy kremem przygotowanym następujaco na 1 litrze soku z gruszek gotujemy budynie. Mieszamy z cukrem do smaku. Całośc pieczemy do 40 minut.
Śmietan ubijamy na końcu mieszamy z serkiem i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i letnią mieszamy z ubitą śmietaną. Dodajemy cynamon.Gotową masę wykładamy na ciasto i potrzepujemy kokosem.
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu