40 dag mąki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
26 dag margaryny
12 dag cukru
4 żółtka
4 łyżki śmietany
Piana:
8 białek
3 szkl czerwonej porzeczki
56 dag cukru
Zacznijmy od zarobienia kruchego ciasta. Z wszystkich podanych składników na ciasto robimy je na stolnicy i dajemy na formę o wymiarach 25/36 wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy porzeczki.
Nastepnie ubijamy bezę na wierzch ciasta czyli:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem i rozsmarowujemy na owocach pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu