1 jajo
3 żółtka
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
1 szkl cukru pudru
50 dag mąki
Masa serowa:
0,5 szkl mleka
1 budyń śmietankowy
20 dag margaryny
20 dag cukru pudru
3 jaja
50 dag sera mielonego
Masa jabłkowa:
1,20 kg jabłek
1 galaretka
5 łyżek cukru
Najpierw zróbmy ciasto kruche:
Z wszystkich podanych składników na ciasto robimy ciasto na stolnicy i dzielimy je na 3 części i pieczemy placki w formie 25/36 w 160 stopniach ok. 20 minut.
Robimy masę serową:
Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem. Ser i ubitą pianę dodajemy porcjami do żółtek. Dajemy do garnka i gotujemy. W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do sera i gotujemy do zgęstnienia.
Na końcu robimy warstwę jabłkową:
Obrane jabłka ścieramy na dużej tarce, smażymy, wsypujemy galaretkę w proszku i cukier. Studzimy.
Przełożenie ciasta kruchego jabłkowca:
Na spód ciasto- ser- ciast- masa jabłkowa tężejaca- ciasto- polewa.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu