Grzybowy krupnik

Grzybowy krupnik

Ocena:

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na krupnik się zbytnio nie zmienia. Moze być taki jak mój grzybowy  krupnik z kaszą jęczmienną. Może być z bez grzybów tylko z kawałkami mięsa. Co tu dużo się zastanawiać. Po prostu robić i jeść!

Składniki:

  • 6 szklanek wody
  • porcja rosołowa
  • włoszczyzna
  • 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 4 ziemniaki
  • 2-3 łyżki suszu grzybowego (zmielone grubo suszone grzyby)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na grzybowy krupnik z kaszą jęczmnienną:

  1. Z wody, porcji rosołowej, ziela angielskiego i włoszczyzny ugotować wywar.
  2. Wyłowić warzywa. Marchewkę pokroić i dorzucić do zupy pod koniec gotowania.
  3. Porcję rosołową obrać z mięsa, które potem również dorzucamy do zupy.
  4. Do wywaru wsypać kaszę i susz grzybowy. Gotować aż kasza zmięknie. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
  5. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać marchewkę, mięso i natkę. Doprawić do smaku.

Grzybowy krupnik z kaszą jęczmnienną gotowy do jedzenia. Smacznego:)

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy