Zielony krupnik

Zielony krupnik

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Może trochę wiosny wprowadzimy do naszych potraw

Składniki:

·         Ziemniaki tyle ile potrzeba według uznania

·         2 marchewki

·         2 pietruszki

·         Koperek suszony

·         Sól

·         Wywar rosołowy lub 2 kostki rosołowe

·         1 szk. Kaszy jęczmiennej

·         1 opak mrożonej brukselki

·         ½ opak. Mrożonej fasolki

·         Vegeta

Sposób przygotowania:

1.       Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, przełożyć do garnka z wywarem rosołowym i gotujemy.

2.       Doprawić Vegetą.

3.       Wsypujemy kaszę, nadal gotujemy.

4.       Warzywa ( marchew, pietruszkę) ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do zupy.

5.       Gdy ziemniaki są już na wpół dobre dodajemy Brokuły i fasolkę.

6.       Pod koniec gotowania dodajemy koperek i ewentualnie jak brakuje soli, solimy.

7.       Zupa gotowa.

8.       Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy