· Ziemniaki tyle ile potrzeba według uznania
· 2 marchewki
· 2 pietruszki
· Koperek suszony
· Sól
· Wywar rosołowy lub 2 kostki rosołowe
· 1 szk. Kaszy jęczmiennej
· 1 opak mrożonej brukselki
· ½ opak. Mrożonej fasolki
· Vegeta
1. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, przełożyć do garnka z wywarem rosołowym i gotujemy.
2. Doprawić Vegetą.
3. Wsypujemy kaszę, nadal gotujemy.
4. Warzywa ( marchew, pietruszkę) ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do zupy.
5. Gdy ziemniaki są już na wpół dobre dodajemy Brokuły i fasolkę.
6. Pod koniec gotowania dodajemy koperek i ewentualnie jak brakuje soli, solimy.
7. Zupa gotowa.
8. Smacznego.
Zimowa zupa z kulkami mięsnymi
Zupa z kaszą jaglaną i warzywami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu