Kurczak w porach z tymiankiem

Kurczak w porach z tymiankiem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Delikatne i kruche mięso. Tymianek nadaje potrawie niesamowity aromat

Składniki:

4 ćwiartki z kurczaka
2 pory
4 ząbki czosnku
2 szklanki bulionu
tymianek- 2 łyżki
pieprz
sól
pół cytryny
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięso natarłam przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsypałam tymiankiem. Kurczaka usmażyłam na patelni na złoty kolor. Dodałam pokrojonego w plasterki pora. Wlałam bulion. Dodałam sok wyciśnięty z cytryny. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dusiłam pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podałam z ziemniakami i ulubionymy surówkami. 

 

Polecamy nasze przepisy