Kurczak w porach z tymiankiem
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Delikatne i kruche mięso. Tymianek nadaje potrawie niesamowity aromat
Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka
2 pory
4 ząbki czosnku
2 szklanki bulionu
tymianek- 2 łyżki
pieprz
sól
pół cytryny
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Mięso natarłam przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsypałam tymiankiem. Kurczaka usmażyłam na patelni na złoty kolor. Dodałam pokrojonego w plasterki pora. Wlałam bulion. Dodałam sok wyciśnięty z cytryny. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dusiłam pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podałam z ziemniakami i ulubionymy surówkami.
# Tagi:
Autor: Pobitegarybarbary
Polecamy również
Pieczony kurczak.
Pyszne i bardzo aromatyczne mięsko na obiad. Polecam:)Kurczak faszerowany kaszą jęczmienną, pieczony w rękawie
Soczysty kurczak, pieczony bez dodatku tłuszczuTagliatelle z kurczakiem
Szukasz pomysłu na szybki i mega dobry obiad? Tagliatelle z kurczakiem i zielonym pesto z bazylii!Kurczak z dodatkami
Kurczak z takimi dodatkami każdemu posmakuje!Kurczak w porach z tymiankiem
Delikatne i kruche mięso. Tymianek nadaje potrawie niesamowity aromatZobacz więcej przepisów na: