2 pory
4 ząbki czosnku
2 szklanki bulionu
tymianek- 2 łyżki
pieprz
sól
pół cytryny
tłuszcz do smażenia
Mięso natarłam przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsypałam tymiankiem. Kurczaka usmażyłam na patelni na złoty kolor. Dodałam pokrojonego w plasterki pora. Wlałam bulion. Dodałam sok wyciśnięty z cytryny. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dusiłam pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podałam z ziemniakami i ulubionymy surówkami.
Kurczak faszerowany kaszą jęczmienną, pieczony w rękawie
Drugie danie z rękawa: kurczak z ziemniakami i marchewką
Kurczak w sosie słodko -kwaśnym
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu