- sól, majeranek
- odrobina oleju do natarcia
- pół szklanki zimnego bulionu
Części kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Spryskujemy olejem, nacieramy solą i majerankiem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Na blaszkę, na której piec będziemy kurczaka, wylać bulion. Włożyć części kurczaka. Bulion nie powinien zakrywać mięsa. Można jeszcze dodatkowo posypać majeranku.
Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu