Łazanki z kiszoną kapustą.

Łazanki z kiszoną kapustą.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Takie danie jest bardzo syte.Możemy je przygotować na piątkowy bezmięsny obiad.Wykonanie łazanek nie jest trudne,a są dużo smaczniejsze od kupnych.

Składniki:

Łazanki:

2 szklanki mąki pszennej

3 duże jajka

1 łyżeczka soli

 

Kapusta:

50 dag kapusty kiszonej

2 duże cebule

sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

przyprawa do dań z kapusty

 

Dodatkowo:

mąka pszenna do posypania stolnicy

1 łyżka oleju

sól do gotowania łazanek

Sposób przygotowania:

1.Kapustę kiszoną wypłukać,przełożyć do garnka,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.Następnie kapustę dokładnie odcedzić.

2.Cebule obrać,pokroić w kostkę i usmażyć na oleju,następnie przełożyć do kapusty wraz z olejem na którym się smażyła.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i przyprawą do dań z kapusty.Chwilę całość przesmażyć.

3.Do mąki dać sól,wbić jajka i zagnieść ciasto.Ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy,kroić w pasy,a następnie w kwadraty.Pokrojone łazanki ułożyć na posypane mąką stolnicy i zostawić na pół godziny do przeschnięcia.

4.Łazanki gotować  w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości.Następnie dokładnie odcedzić.

5.Łazanki przełożyć do gorącej kapusty.Wymieszać dokładnie i podawać.Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy