Takie danie jest bardzo syte.Możemy je przygotować na piątkowy bezmięsny obiad.Wykonanie łazanek nie jest trudne,a są dużo smaczniejsze od kupnych.
Łazanki:
2 szklanki mąki pszennej
3 duże jajka
1 łyżeczka soli
Kapusta:
50 dag kapusty kiszonej
2 duże cebule
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
przyprawa do dań z kapusty
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
1 łyżka oleju
sól do gotowania łazanek
1.Kapustę kiszoną wypłukać,przełożyć do garnka,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.Następnie kapustę dokładnie odcedzić.
2.Cebule obrać,pokroić w kostkę i usmażyć na oleju,następnie przełożyć do kapusty wraz z olejem na którym się smażyła.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i przyprawą do dań z kapusty.Chwilę całość przesmażyć.
3.Do mąki dać sól,wbić jajka i zagnieść ciasto.Ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy,kroić w pasy,a następnie w kwadraty.Pokrojone łazanki ułożyć na posypane mąką stolnicy i zostawić na pół godziny do przeschnięcia.
4.Łazanki gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości.Następnie dokładnie odcedzić.
5.Łazanki przełożyć do gorącej kapusty.Wymieszać dokładnie i podawać.Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu