Łazanki z pieczarkami oraz kiszoną kapustą.

Łazanki z pieczarkami oraz kiszoną kapustą.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Bardzo dobra potrawa na piątkowy dzień.

Składniki:

·         1 opakowanie makaronu Łazanki

·         ½ kg pieczarek

·         ½ kg kapusty kiszonej

·         1 cebula

·         Olej do smażenia

·         Pieprz czarny

·         Sól

Sposób przygotowania:

1.       Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2.       Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy

3.       Pieczarki obieramy kroimy w plastry i dodajemy do cebuli razem podsmażamy.

4.       Kapustę zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia po czy kroimy drobno.

5.       Kapustę przekładamy do pieczarek i chwilę prużymy.

6.       Doprawiamy do smaku przyprawami i sporą ilością pieprzu czarnego.

7.       Wszystko razem mieszamy i układamy w naczyniu.

8.       Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy